Jag ser mer framemot att få prova dessa små fjäderlätta bakverk som heter Petit Choux,namnet på bakverket har det fått genom att de ser ut som små kålhuvuden. Jag måste prova dem när jag är i Frankrike.
Man kan testa att göra dem på egen hand men jag vill uppleva det franska ögonblicket och känna franska atmosfär på ett cafe så jag kommer inte baka dem men jag delar med mig receptet.
Ingredienser
3 dl | vatten |
---|---|
100 g | smör |
120 g | vetemjöl |
3 st ägg |
Fyllning
3 dl vispgrädde | |
1 msk florsocker | |
2 msk cointreau | |
2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
6. Skär ett lock på varje petitschoux
och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar