onsdag 26 januari 2011

Fransk nougat

Ikväll är det premiär för att delta i HR -föreningen!Eftersom jag tidigare pluggat till personalvetare ska det bli spännande event och hoppas på att få träffa inspirerande människor!

Idag vill jag tipsa om det goda receptet på fransk nougat, ser riktigt mumsigt ut!



Detta behövs:
1½ dl Sötmandel
5 dl Socker
1 krm Salt
1½ dl Ljus sirap
1¼ dl Vatten
2 Äggvitor
Florsocker till garnering.
Gör såhär:
Rosta mandeln i stekpanna. Blanda socker, salt, sirap och vatten i en gryta. Koka på hög värme till 150°. Jag kokade till ca 145° eftersom det inte slutar koka så fort man tar av det från plattan. Det bränns lätt.
Vispa äggvitorna till fluffig skum med elvisp. Häll över den varma sockerlagen i en tunn stråle medans du vispar kraftigt. Fortsätt vispa till massan är tjock, seg och slät. ca 10 minuter tar det.
Blanda ner mandeln och häll upp smeten i en 20×30 cm bakplåtspappersklädd form. Tryck ut smeten försiktigt med lite oljade händer.
Låt stå i rumstemperatur i 6 timmar. Skär den  bitar och pudra över florsocker så klibbar den inte ihop. Förvaras i burk med lock.
GOTTGOTT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019