torsdag 27 januari 2011

Fransk potatissallad

Hej!
Gårdagens HR-seminarie var intressant och man saknar ibland den tiden när man pluggade, all frihet och tankesätt och nya människor. Fast är skönt att man idag arbetar och det är spännande att mingla med personer från olika företag. Idag har arbetsdagen varit trevlig och avslutat med att varit på hälsoföreläsning.
Imorgon är det fredag och jag ska testa att göra en fransk potatissallad i helgen. Jag tipsar om receptet från koka.ihop.se. Visst ser det gott ut?

Ingredienser (6 portioner/st.)

1 kg färskpotatis
1 st röd lök, finhackad
1 st röd paprika, hackad
12 st cocktailtomater, halverade
1 burk goda svarta oliver
1 st sallad av blandad sorter

Senapsdressing

1 st äggula
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 st salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Rör äggulan med dijonsenap, honung och vinäger. Droppa i oljan under vispning. Tillsätt salt och peppar. Om dressingen är för tjock så tillsätt eventuellt någon droppe vatten.
  2. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och slå på dressingen på den varma potatisen, rör om och låt svalna.
  3. Hacka och och skär alla grönsakerna och blanda med den avsvalnade potatisen.
  4. Servera till en bit grillat kött eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019