måndag 28 februari 2011

Franskt bröd

I helgen harjag haft fullt upp med städning, bakning och tvätt. Bästa stunden är efter man gjort allt och sedan kan vila till söndagens avsnitt av One Tree Hill. I söndags gjorde jag franska bauguetter. Det är det nästa bästa bakverk som fransmännen kommit på!


Recept på Baguette
25 gram jäst
5 dl vatten

2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.
Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk. Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019