fredag 20 maj 2011

Franskt bakverk

I helgen ska jag testa ett nytt recept som är givetvis från Frankrike!Nu är det dags att se alla filmer ur serien Pirates of the Caribbean, innan jag ska på se den fjärde filmen...
Franska Madeleine-kakor
65 g rumsvarmt smör
65 g strösocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
0.5 tsk vaniljsocker
0.25 st citron, finrivet skal
Till garnering:florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj 24 små madeleineformar eller mandelmusselformar. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjölet och tillsätt vaniljsocker och citronskal. Blanda försiktigt till en jämn smet.

Fördela smeten i formarna. De bör fyllas till 2/3. Grädda kakorna i 8-10 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler. Pudra dem med florsocker.

Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019