måndag 11 juli 2011

Framgångsrik oavsett om man är

man eller kvinna...Jag varnar känsliga läsare, detta ämne kan bli irriterande och sårbart men jag måste skriva ett inlägg om detta...Jämställdhet...

Under ett antal år har jag funderat över hur män och kvinnor borde hjälpa varandra i karriären och se till varandras fördelar. Om man arbetar ett antal år bör man få den karriär man önskar oavsett om man är man eller kvinna. Idag äger kvinnor en procent av jordens egendomar och utför 66% av allt arbete, med andra ord 44 % gör männen. Hur mansrollen kommer bli i framtiden när kvinnor väl tagit in sig i styrelser o s v
Det är lika få kvinnor som är med i styrelser som det är män som vinner vårdnadsvister om små barn,vad kan det bero på?Intresse eller maktkamp?

Detta ämne är även intressant när en kvinna och man dejtar och testar av om de är redo för förhållande med varandra. Om kvinnan är mer framgångsrik än mannen kommer han troligtvis inte vilja fortsätta dejta henne men skulle det vara tvärtom skulle kvinnan säkerligen stoltsera med att "killen som hon dejtar" är framgångsrik. Jag vet inte om min teori stämmer,det är i allla fall intressant.
Att vara framgångsrik kvinna kan avskräcka vissa män och få även andra kvinnor att bli avundsjuka istället för att hylla vad dem gjort bra....Allt handlar om konkurrens och vem som är bäst och kan ta för sig mest...Dessutom visar statistiken på att svenska män och kvinnor lever främst singlar och förhållande slutar ofta i skilsmässa.

Det absolut värsta som jag vet är när kvinnor och män som ställer in sina liv efter varandra istället för att se vad de själva vill och struntar i sina vänner för att vara med sin pojk/flickvän och bara fokuserar på sin relation. Och att de inte vågar att leva ensamma bara för att ha någon där och hur kul blir det att vara med någon som är bereonde av varandra, måste ge varandra utrymme och tid och vara glad för varandras framgångar..Vad kvinnor och män drömmer om är olika p g a alla har vi olika personligheter, inte p g a att man är tjej eller kille, men om man kunde börja vid barndomsåren att skippa alla desa sagor om den perfekta prinsen och prinsessan vore det bra, vi lever på 2000-talet inte 1600-talet...Mina barn ska minsann lägga Byggare Bob och verklighetsrelaterade böcker...Det är lika lyckliga slut i de böckerna...Klart att det ska finnas kärlek men vänner och syskon är det som alltid består oavsett vad som sker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2019